Overskriftstitler

Altfor ofte kommer vi over nettsider som ikke utnytter overskriftstitlene på sidene sine, slik at de kan bli optimale for SEO. Dette er veldig synd. Ved å enkelt utnytte og optimalisere h1, h2 og h3 (overskriftstitlene) kan du øke sidens rangering, og dermed har du en mye større sjanse til å bli funnet i søkemotorene.

Hvorfor er h1, h2 og h3 så viktig for SEO?

Overskriftstekster er en viktig faktor for SEO fordi de brukes til å kommunisere med søkemotorene, og de forteller hva nettsiden din handler om. Søkemotorer vurderer overskriftstekstene som mer viktige enn teksten på siden for øvrig. De starter altså med din h1 og jobber seg nedover til h2 og h3 og så videre. Overskriftstekstene vil hjelpe deg til at din sides innhold kommer tydeligere frem.

Det er viktig å huske på at du ikke bare kan slenge frem hvilke som helst ord i overskriftene. Å utnytte overskriftene med (short tail and long tail – hvordan i all verden oversetter jeg dette?) Når søkemotorer går gjennom siden din, plukker de opp overskriftene og de vurderer nøkkelordene du bruker i teksten som viktige.

Hvordan bruke h1, h2 og h3 overskriftstitler

Overskriftstitler fortsetter med h4, h5 og h6, men vi skal bare ha fokus på de tre første siden det er disse overskriftene som er viktigst i forhold til SEO. Overskriftene kan ikke bare slenges inn hvor som helst, de har egne plasser på siden og må brukes i en spesiell rekkefølge for at du skal få best mulig utbytte av dem. Naturligvis starter du med h1.

H1-tittelen bør inneholde dine målrettede nøkkelord, som godt beskriver sidetittelen og som er relevante for innholdet på siden din.

H2-tittelen er en undertittel og bør inneholde nøkkelord som er like de som er i h1.

H3-tittelen er videre en undertittel til h2, og slik fortsetter det. Du kan se på dem som et hierarki som baserer seg på viktighet, der de øverste er viktigere enn de som kommer under.

Husk på at det også er veldig viktig at dine overskriftstitler er lesbare og grammatisk korrekte. Det nytter ikke å bare stappe full h1, h2 og h3 med nøkkelord, i verste fall kan google da anta at du prøver å manipulere dem. Dette er fy-fy å gjøre.